Home---

Koningshuis

Vacantiefoto,s en reisverslagen

fotoreportages

Mijn levensloop

Sport

Gastenboek

Contactadres


Social share buttons in html

Verslag van onze vakantie in AndalusiŽ Spanje 2014.


Plattegrond Nerja.

17 April.

Marina de Nerga.

Om 03.00 in de morgen begonnen we aan onze 10daagse vakantie in AndalusiŽ.Via de A6 reden we naar schiphol en parkeerden we de auto op P3 rij 205. Rond 07.30 uur gingen we door de douane naar de vertrekhal.Hier namen we een kopje koffie en gingen daarna naar gate C39. Om 09.35 uur vertrokken we naar Malaga voor een vlucht van 2? uur. Na aankomst meldden we ons bij de host van Neckerman en deze verwees ons naar de taxi welke ons naar Nerja bracht. Ons verblijf was aparthotel "Marina de Nerja" direct gelegen aan het strand. De afstand tot Nerja was ongeveer 1 km en de eerste dag zijn we via het strand naar Nerja gelopen. Een gezellig toeristisch centrum. Grote trekpleister is el het Balc?n De Europa. Een prachtige boulevard welke richting zee loopt en dan een mooi uitzicht over de Middellandse zee. Tijdens onze vakantie zijn we hier meerdere malen geweest.


18 April.

Ook vandaag zijn we ,na eerst een goed ontbijt te hebben genuttigd,weer via het strand naar het centrum van Nerja gegaan.
het was een eerste volledige rustige vakantiedag.
19 April.

Om 10 uur moesten we bij Europcar zijn en hebben onze huurauto opgehaald. Het bleek een splinternieuwe Seat Ibiza te zijn . Er stond nog maar 100 km op de teller. Alles binnenin rook nog nieuw. Voor een periode van 5 dagen hebben we de auto gehuurd. Nadat we de auto in ontvangst hadden genomen zijn we naar Granada gereden. De route naar Granada namen we via Malaga maar als we op de kaart hadden gekeken hadden we zeker 60 km minder gereden. Desondanks was het een mooie rit en passeerden we ontzettend veel olijfplantages. Ook hadden we een mooi beeld gekregen van de Sierra Nevada. Helaas hadden we geen tickets voor Alhambra en ter plekke waren ze ook niet meer te krijgen. Volgens onze informatie konden we wel de tuinen bezichtigen maar helaas,ook dat was niet mogelijk. Ook daar moest je een ticket voor hebben. Wel zijn er nog een paar foto's gemaakt en zijn we daarna weer teruggereden naar Nerja.

20 April.

Nadat we hadden ontbeten gingen we op weg naar Ronda,ongeveer 120 km vanaf Malaga. Daarbij hoopten we op een mooie zonnige dag want Ronda is een bijzondere stad. De stad in namelijk in tweeŽn gedeeld door een diepe kloof. Even voorbij Marbella begon de weg naar boven. Over een afstand van 45 km was het alleen maar bochten rijden. Daarbij zagen we steeds weer prachtige panorama's verschijnen,al met al een mooie rit naar Ronda. Toen we tussen Malaga en Ronda reden pakten zich al donkere wolken samen. En ja hoor,toen we arriveerden viel de regen met bakken uit de hemel. Het enige wat we deden was een foto maken vanuit de auto van de kerk van Ronda. Inclusief de regendruppels.
21 April

Mezquita

Voor vandaag stond een bezoek aan Cordoba op het programma. Vanuit Nerja gingen we richting Malaga en namen halverwege de afslag Terezde Malaga.Deze weg voerde ons door de binnenlanden van Andalusi?. De weg ging langs veel olijfplantages en door leuke kleine dorpjes. Na ongeveer 2? uur kwamen we aan in Cordoba waar we een plek zochten om de auto te parkeren. Dit was dichtbij het centrum en bij de kathedraal van Cordoba:

De Mesquita.

Toen we binnenkwamen waren we verrast over zoveel schoonheid over een zeer grote oppervlakte. De kathedraal met de 1000 zuilen boden een geweldig zicht door de kleuren van de imposante bogen. Mooie bewerkte plafonds en altaren waren te bewonderen. Ook waren vitrines met brokstukken uit de oude tijd tentoongesteld. Nadat we de kathedraal haddenverlaten hebben we een wandeling gemaakt door het oude joodse centrum. Veel leuke kleine winkeltjes en pleintjes. Het was weer een zeer mooie dag geweest en zijn voldaan teruggereden naar Nerja waar we heerlijk hebben gegeten in een leuk klein restaurantje.

martin de jonge